Δραστηριότητες

liotopi activities 02

«Μαγειρεύοντας με την Λουλού»

Μία φορά την εβδομάδα και κατόπιν ζήτησης (on request) οι πελάτες μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την ιδιοκτήτρια Αλεξιάδου Λουλού να μαγειρεύει, και να μαγειρέψουν και αυτοί, παραδοσιακές συνταγές φαγητών η γλυκών.

Ξενάγηση στα Αρχαία Στάγειρα

Οργανώνεται μία φορά την εβδομάδα και περιλαμβάνει περίπατο μέχρι τα Αρχαία Στάγειρα και ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη, Δ. Σαρρή, στην Γερμανική γλώσσα.

Botanizing

liotopi activities 06Walking excursion through the forests of the Aristotelian mountain.

Ο ορεινός όγκος του Στρατωνικού όρους και του Χολομώντα που περιβάλλουν την Ολυμπιάδα δυτικά και νοτιοδυτικά είναι από τα πιο πλούσια βουνά σε χλωρίδα. Η πρόσβαση είναι είτε οδοιπορικά η με αυτοκίνητο. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας πληροφορίες για την πρόσβαση (χάρτη) και για τα είδη των φυτών που υπάρχουν στην περιοχή.

Περιπατητικές διαδρομές

Υπάρχουν πολλές διαδρομές και μονοπάτια γύρω από την Ολυμπιάδα. Μπορεί κάποιος να περπατήσει είτε στην άμμο κατά μήκος της παραλίας (4 χλμ, με επιστροφή) είτε στον κάμπο που περιβάλει τον Ολυμπιάδα η να χαρεί έναν περίπατο στο βουνό. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας χάρτη με τις διαδρομές.

Bird watching

Ο ορεινός όγκος του Στρατωνικού όρους και του Χολομώντα, η λίμνη Βόλβη σε απόσταση 30 χλμ, η λίμνη Κερκίνη σε απόσταση 80 χλμ και το Δέλτα του Νέστου σε απόσταση 160 χλμ είναι ιδανικά μέρη για παρατήρηση πουλιών (Bird watching). Η πρόσβαση είναι με αυτοκίνητο. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας πληροφορίες για την πρόσβαση (χάρτη) και για τα είδη των πουλιών που υπάρχουν σε κάθε ένα από τα παραπάνω τρία μέρη.

Mountain bikes

Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για τους λάτρεις του ποδηλάτου. Υπάρχουν διαδρομές μικρής δυσκολίας, στον κάμπο, για αρχάριους αλλά και μεγαλύτερης δυσκολίας μέσα στο βουνό. Διατίθενται 9 ποδήλατα βουνού τα οποία παρέχονται δωρεάν για διαδρομές γύρω από την Ολυμπιάδα. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας χάρτη με τις διαδρομές.

Εκδρομή στον πανέμορφο καταρράκτη (οργανώνεται μια φορά την εβδομάδα)

Η πρόσβαση στον καταρράκτη γίνεται με αυτοκίνητο και πεζοπορία 500 μ στο τέλος. Προτείνεται για άτομα με σχετικά καλή φυσική κατάσταση λόγω της σχετικής δυσκολίας στο σκέλος της πεζοπορίας. Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με αυτοκίνητο μας ( μέχρι 4 άτομα ) η με αυτοκίνητο του πελάτη. Σε περίπτωση που οργανωθεί πικ-νικ (ποτήρι τσίπουρο, χωριάτικο ψωμί, ελιές Χαλκιδικής, ντόπιο τυρί, τομάτα και χαλβάς) υπάρχει μία επιβάρυνση 6,00 ευρώ.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Ξενοδοχείο Λιοτόπι

Ολυμπιάδα, 57 014, Δήμος Αριστοτέλη

Χαλκιδική, Ελλάδα

Τηλέφωνο +30 23760 51257, +30 23760 51255

Κινητό Τηλέφωνο +30 6979 307 745

         Email hotel.liotopi@gmail.com
IHA DB GRPLEXI 1athinorama alpha guide hotel liotopi.png


instagram-icon  tripadvisor icon  facebook icon  youtube icon  vimeo icon